Wednesday, 29 December 2010

TL Offshore

lame gua tak menyonteng kat sini kn..ntah aper gua tak tau buatkan gua sampai kat sini, dan hampir seminggu i do nuttin..argh tensyen but then gua adopt to environment la kowt..life is not that easy bg gua..ntah mcm maner nak buat duit jd persoalan but plzz bukan fucking MLM ok..gua semacam terfikir nak sambung study lagi after this but then skali lg gua highlight kat sini TUNTUTAN arghhh suckss gf yang dah kire2 biler nak buat kendurii urghhh why bib why?? lol uhuhuh...tp ntah itu sumer KETENTUAN so ok laa gua mcm layback n terime jerk sumer yang bakal datang menghentak dahi gua..basically its not a big deal tp biler sumer org bercakap pasal umur lu dah tue, lu dalam bank ader rm12.30sen jerk wowww stop it meh..tension tahap dewa gua ngan benda2 tuh sumer sememang gua akui gua tak berduit but then gua raser idop gua ok jerk sebab gua bukan mamat yang sebok nak beli DSLR,supra,or levi's keluaran terbaru di butik...gua nak do sometin gua nak study kat italy,rome gua nak sangat pegi..pergi laa berambus menyedapkan ati gua..kalau sumer semudah 1,2,3 hahaha kadang2 perasaan mcm nih memang gua tak mampu longkangkan.sedih agaknyer gua tak lahir bapak gua ader emas setempayan..but still gua ase gua appy n gua flow with tha wind blow n of course wind will blow with the rhythm of my heart..so italy here i comee uhuhuh!!!

Wednesday, 27 October 2010

gua teruskan..

gua luper yang kewujudan blog gua tak terisi sebab gua isikan ruang kosong hidup gua dengan tuntutan hidop....mungkin kadang2 gua luper hidop untuk apa? hidup untuk apa? money,sex,kebahgiaan,kecurangan,palat,malapetaka dan politik? gua semakin lamer semakin tidak menghairankan sumer tuh even gua akui gua tergolong dalam bala2 tentera yang berkawad ke arah itu semua..gua kuatkan hati gua untuk cuba untuk menidakkan semua..what did i do? gua tidur atas katil sempit dan gua sempitkan fikiran..biarkan orang lain dengan hidop mereka.. biarkan orang lain dengan idea-idea yang bernas dan sentiasa berhadapan dengan gua untuk menidakkan idea gua..sory im not an idealist but im a realist..tolong jangan pandang sesuatu hanya dari satu sudut atau sudut2 lu sendiri..tolong fahamkan yang gua dan yang lain2 juga faham..gua teruskan hidop dengan persetankan aper yang ada dalam poket lu dan gua lebih kagum dengan aper yang lu heret dalam kepala otak lu.."kalau ada"..hidup utk apa? berapa nilai suatu kehidupan? dan brape pulak nilai suatu kematian?...gua endup dengan persolan dengan harapan menjadi jawapan....

Thursday, 16 September 2010

Wednesday, 11 August 2010

interpitasi empat pagi

lawakk aper yang jadi dalam hidup gua sekarang...kadang2 gua duduk tepi almari bersandar pada dinding dalam bilik semata2 untuk mentertawa aper yang dah belaku pada hidop gua..lastly im cryin gua semacam menyalahkan keadaan dan takdir...lepas neh gua rase gua kene buat sometin gua patut change rutin harian gua...perempuan adalah masalah hidop gua sebab gua semacam tak boley hidop tanpa pompuan..makhluk ciptaan tuhan nih ader banayak keistimewaan dan selalu nyer buat gua paranoid dengan mahkluk ini akhirnya...haiasshh life must go on tp menahan hari2 dilalui tanpa sesaper kononnya nak mengadu dumba buat gua separuh gila kat sini...gua cuba untuk sibukkan diri gua, sibukkan diri gua ngan kerja2 sekolah,sibukakn diri gua dengan ibadat yang selalu gua tinggalkan,sibukkan diri gua dengan membazir kan sedikit duit untuk membelai hati, sibukakan diri gua dengan masalah org lain,sibukkan diri gua dengan kesibukan laluan di lumut port dan menyibukkan diri gua di bazar ramadhan..mungkin ini penyelesaian masalah mental gua namun semacam tak pasti..semakin gua lari semakin datang mengejar..semakin gua menyorok semakin datang mencari..semakin gua berdiri tegak semakin datang nak menjatuhkan gua...reality hidop mungkin begitu agaknya..mungkin mata gua dah buta dengan hidangan kebahgiaan dalam sinetron,movie hollywood or cerite2 hindustan yang gua penah tengok dulu...gua jadi buta..gua tak dapat bezakan nilai2 tertentu yang lalu mcm tuh ajer dalam hidop gua..gua nak berjaye dan gua buat benda tuh,tp gua rase yang banyak datang dari kejayaan adalah dugaan..terus gua set point setinggi gunung everest kejayaan mungkin datang dengan bejuta dugaan mungkin...esok gua tak pasti semalam gua pastikan tapi sampai bila...bile gua sedar yang gua banyak menangisi dari meratapi gua rasee..guaa rasee ini sudah cukup...cukup...cukup sampai disini gua nak pegi bersahurr...peace!!!

Thursday, 5 August 2010

"Berhentilah. Kau harus betulkan dirimu sebelum kau betulkan orang lain. kau hanya mahukan orang memilih kerana populariti. Aku tahu mana aku berdiri. Aku di jalan yang benar. Kau tidak. Kau perlu lakukan sesuatu sebelum semuanya terlambat. Ikut cakap aku. Berubahlah. Aku dah buka buku baru dan aku sangat gembira dengan pencapaian aku." Aku tahu, itu hanya ego kau yang berbicara. Bicara, dan masih bicara.Tapi solusinya masih sama.Bisik hati, sekali lagi. "Theres no honor among us thieves, sayangku." Jadi aku senyum, dan minta diri...

Tuesday, 13 July 2010

lu anak mak...

apsal??? lu anak yg org kutip tepi rail keteapi kew?

Thursday, 24 June 2010

makanan di singapore lg murah...

lu bukak lu punya spek..itu rambut angkat tinggi sikit..."snap"kiwak buat la counting dulu kot yer pon...

katernyer ader cip dalam neh...


tibe mase gua rase wa patot tengok bumi org utk perbandingan kata2..gua sudah bersedia!!!