Wednesday, 29 December 2010

TL Offshore

lame gua tak menyonteng kat sini kn..ntah aper gua tak tau buatkan gua sampai kat sini, dan hampir seminggu i do nuttin..argh tensyen but then gua adopt to environment la kowt..life is not that easy bg gua..ntah mcm maner nak buat duit jd persoalan but plzz bukan fucking MLM ok..gua semacam terfikir nak sambung study lagi after this but then skali lg gua highlight kat sini TUNTUTAN arghhh suckss gf yang dah kire2 biler nak buat kendurii urghhh why bib why?? lol uhuhuh...tp ntah itu sumer KETENTUAN so ok laa gua mcm layback n terime jerk sumer yang bakal datang menghentak dahi gua..basically its not a big deal tp biler sumer org bercakap pasal umur lu dah tue, lu dalam bank ader rm12.30sen jerk wowww stop it meh..tension tahap dewa gua ngan benda2 tuh sumer sememang gua akui gua tak berduit but then gua raser idop gua ok jerk sebab gua bukan mamat yang sebok nak beli DSLR,supra,or levi's keluaran terbaru di butik...gua nak do sometin gua nak study kat italy,rome gua nak sangat pegi..pergi laa berambus menyedapkan ati gua..kalau sumer semudah 1,2,3 hahaha kadang2 perasaan mcm nih memang gua tak mampu longkangkan.sedih agaknyer gua tak lahir bapak gua ader emas setempayan..but still gua ase gua appy n gua flow with tha wind blow n of course wind will blow with the rhythm of my heart..so italy here i comee uhuhuh!!!

Wednesday, 27 October 2010

gua teruskan..

gua luper yang kewujudan blog gua tak terisi sebab gua isikan ruang kosong hidup gua dengan tuntutan hidop....mungkin kadang2 gua luper hidop untuk apa? hidup untuk apa? money,sex,kebahgiaan,kecurangan,palat,malapetaka dan politik? gua semakin lamer semakin tidak menghairankan sumer tuh even gua akui gua tergolong dalam bala2 tentera yang berkawad ke arah itu semua..gua kuatkan hati gua untuk cuba untuk menidakkan semua..what did i do? gua tidur atas katil sempit dan gua sempitkan fikiran..biarkan orang lain dengan hidop mereka.. biarkan orang lain dengan idea-idea yang bernas dan sentiasa berhadapan dengan gua untuk menidakkan idea gua..sory im not an idealist but im a realist..tolong jangan pandang sesuatu hanya dari satu sudut atau sudut2 lu sendiri..tolong fahamkan yang gua dan yang lain2 juga faham..gua teruskan hidop dengan persetankan aper yang ada dalam poket lu dan gua lebih kagum dengan aper yang lu heret dalam kepala otak lu.."kalau ada"..hidup utk apa? berapa nilai suatu kehidupan? dan brape pulak nilai suatu kematian?...gua endup dengan persolan dengan harapan menjadi jawapan....

Thursday, 16 September 2010

Wednesday, 11 August 2010

interpitasi empat pagi

lawakk aper yang jadi dalam hidup gua sekarang...kadang2 gua duduk tepi almari bersandar pada dinding dalam bilik semata2 untuk mentertawa aper yang dah belaku pada hidop gua..lastly im cryin gua semacam menyalahkan keadaan dan takdir...lepas neh gua rase gua kene buat sometin gua patut change rutin harian gua...perempuan adalah masalah hidop gua sebab gua semacam tak boley hidop tanpa pompuan..makhluk ciptaan tuhan nih ader banayak keistimewaan dan selalu nyer buat gua paranoid dengan mahkluk ini akhirnya...haiasshh life must go on tp menahan hari2 dilalui tanpa sesaper kononnya nak mengadu dumba buat gua separuh gila kat sini...gua cuba untuk sibukkan diri gua, sibukkan diri gua ngan kerja2 sekolah,sibukakn diri gua dengan ibadat yang selalu gua tinggalkan,sibukkan diri gua dengan membazir kan sedikit duit untuk membelai hati, sibukakan diri gua dengan masalah org lain,sibukkan diri gua dengan kesibukan laluan di lumut port dan menyibukkan diri gua di bazar ramadhan..mungkin ini penyelesaian masalah mental gua namun semacam tak pasti..semakin gua lari semakin datang mengejar..semakin gua menyorok semakin datang mencari..semakin gua berdiri tegak semakin datang nak menjatuhkan gua...reality hidop mungkin begitu agaknya..mungkin mata gua dah buta dengan hidangan kebahgiaan dalam sinetron,movie hollywood or cerite2 hindustan yang gua penah tengok dulu...gua jadi buta..gua tak dapat bezakan nilai2 tertentu yang lalu mcm tuh ajer dalam hidop gua..gua nak berjaye dan gua buat benda tuh,tp gua rase yang banyak datang dari kejayaan adalah dugaan..terus gua set point setinggi gunung everest kejayaan mungkin datang dengan bejuta dugaan mungkin...esok gua tak pasti semalam gua pastikan tapi sampai bila...bile gua sedar yang gua banyak menangisi dari meratapi gua rasee..guaa rasee ini sudah cukup...cukup...cukup sampai disini gua nak pegi bersahurr...peace!!!

Thursday, 5 August 2010

"Berhentilah. Kau harus betulkan dirimu sebelum kau betulkan orang lain. kau hanya mahukan orang memilih kerana populariti. Aku tahu mana aku berdiri. Aku di jalan yang benar. Kau tidak. Kau perlu lakukan sesuatu sebelum semuanya terlambat. Ikut cakap aku. Berubahlah. Aku dah buka buku baru dan aku sangat gembira dengan pencapaian aku." Aku tahu, itu hanya ego kau yang berbicara. Bicara, dan masih bicara.Tapi solusinya masih sama.Bisik hati, sekali lagi. "Theres no honor among us thieves, sayangku." Jadi aku senyum, dan minta diri...

Tuesday, 13 July 2010

lu anak mak...

apsal??? lu anak yg org kutip tepi rail keteapi kew?

Thursday, 24 June 2010

makanan di singapore lg murah...

lu bukak lu punya spek..itu rambut angkat tinggi sikit..."snap"kiwak buat la counting dulu kot yer pon...

katernyer ader cip dalam neh...


tibe mase gua rase wa patot tengok bumi org utk perbandingan kata2..gua sudah bersedia!!!

Friday, 18 June 2010

eeemmm duit-duit...


gua nak writin sometin tp keybord neh space tercabot...gua rase nak merompak kedai menjual tetikus,papan kekunci,cakera liut,pemacu keras, dan cakera tetingkap paling latest hahahaha...

Thursday, 10 June 2010

arhgghhh!!!

Just because you've been hurted in the past doesn't mean you have the right to hurt people who's being nice yo you. And not apologizing. Not admitting your mistakes and hold grudges. It's not good. Gives you bad karma. Purify your heart. Everyday. Every single day....

Sunday, 30 May 2010

ini story hidop gua sekarang...

(sekarang)

(dahulu)

ini kisah lamer gua...3 taon wa dok poly dulu,tahun petame gua memang mcm budak2 kasut kembung seluar besar,tengok gambar memang takley blaa...tp pointer gua mantap lagik maser neh.paling sedih member wa meninggal excident kete lagi sepuluh langkah wa nak tengok arwah dapat call dr doc member gua dah pegi selamer2 nyer penutup tahun pertame..tahun ker due gua muler kenal awek,tanak cerita panjang tahun neh,masa bersamer housemae taman melor gua akan ingat sampai mati..Masuk tahun ketiga gua memang lelaki paling sebok lepas enam bulan wa bergelumang ngan indon2 di sebuah kilang di juru pulau pinang,gua kembali ker poly dengan semangat baru dan pulun buat FYP gua...sekarang gua sambung blajar lagik,selamat datang setahun setengah gua di university,gua dapat rasakan yang gua dah tua sebab banyak benda gua dah malas nak layan even gua rase mcm baru semalam jerk gua into benda2 tuh semua...mase dengan housemate lamer kalau buhsan ader jerk benda yang nak dibuat kesane,kesini paling besh dok lam bilik baring layan lagu habit gua dulu...biler masa end sem nak final sumer kelam bace itu bace ini jwab itu jawab ini gua pening tp gua layankan jugak..rumah kecoh maser ni jerk senyap terkadang gua dengar gak la jeritan jantan meraung knp ntah..kadang-kadang gua pon buat mcm tuh jugak.. cumer sekarang gua rase lain..mungkin masa membuatkan semua mcm ni termasuk gua..sekarang semua straight to tha point.."kau nak makan?'' ..."boly gak,lu tarok ayam,kuah sket,sayur,ayam tuh lu cedok kerak dier sket!"..."teh ais satu ngan rokok winston18,nah neh sepuluh ringgit tak cukup lu tambah duit lu dulu"...yang gua nampak semua buat hal masing2...kalau gadoh tader org nak api2 kan,melainkan gua takley nampak org jerit bagai2 nak gado pukul ntah biler...yang ini gua rase paling besh,kalau tengah ader masalah ngan awek,tader saper nak bangkitkan aper2 masing gua rase dah tau tapi senyap jerk..gua kasik crdt pada lu org pasal neh...kalau gado antara kawan2 sekejap jerk malam nanti lepas makan gua tengok boley dah layan movie same2 sambil share rokok lagi..seko-seko keluar bilik tayangan atau abeh sembang says"goodnight"jerk..Orang lain nak buat aper lantak korang,kalau buat benda bodoh gua org pertame maki ngan kate2 kesat..budak2 baru nak up ngan music,kongsi gelap,mcm2 lah suka hatilah..kadang-kadang benda itu dah tak penting bagi gua...

Friday, 28 May 2010

dalam tahu mana kan tahu...

kedondong batang sumpitan,
batang padi saya lurutkan,
tujuh gunung sembilan lautan,
kalau tak mati saya turutkan.

burung terbang menarik rotan,
lalu hinggap di kayu jati,
tujuh gunung sembilan lautan,
kalau tak mati aku turutkan....

Sunday, 23 May 2010

had happen...

praise Allah for sending me "you" my love you found me home and sail with me and I`m here with you.now let me let you know,you`ve opened my heart n i was always thinking that love was wrong but everything was changed when you came along and theres a couple words I want to say for the rest of my life... i'll be with you... i`ll stay by your side honest and true till the end of my time... i`ll be loving you,loving you for the rest of my life thru days and night... i`ll thank Allah for open my eyes now and forever i…i know that deep in my heart i feel so blessed when I think of you and I ask Allah to bless all we do you`re my gurl and my friend and my strength.And I pray we`re together eternally now i find myself so strong everything changed when you came along and theres a couple word I want to say.. i know that deep in my heart now that you`re here infront of me I strongly feel love and I have no doubt and I`m singing loud that I`ll love you eternally....

Sunday, 16 May 2010

unjul nak jadik orang


hahaha...memang aku menantikan cerita neh dari petang tadi lepas membace intisari rancangan di dalam paper lepas balik makan kenduri tengah hari di rumah jiran.."unjul nak jd orang" tajuk pon dah pelik bg aku..penantian bersame anak sedare aku sambil berbekalkan se mug nescafe o pekat hahahaha nampak kejantanan nyer di situh...tepat 9.30pm bermula la sebuah drama yang agak berbahsa dalam bg aku..even aku bukan lah berjiwe sastera namun aku suker kan quotes2 pelik yang nampak biase tp membawa maksud yang dalam..bukan senang nak di dengarkan ayat2 mcm tuh melainkan aku bersembang atau menegur org2 lamer yang terkadang duduk seorangan kat kedai kopi,tepi tasik maner2 lah..kalau aku rase aku nak tegur aku tegur jerk..menarik al kisah kehidupan seorang mamat yang hilang arah tuju dan mencari hidup kembali disamping diselit kisah cinta remaja mungkin..lakonan zul huzaimy,skrip pon dier n arahan pon dier(giler kuaser betoi)agak memberi kesan mendalam la pada aku..secara ringkas moral of tha story aku kasik ''kalau kiter nak and usaha utk dapatkan sometin tentu kiter akan dapat'' ntahh laa aku cuber la lepas neh hehhee...cumer malam minggu bersame rakan semalam aku cuber nak menangkan moto aku tapi hampe kowt just di tempat kedua..hahah agak dilanda masalah cinta so aku mula mengisikan masa2 terluang aku bersame rakan dan mula kembali mencebur diri dalam kegiatan yang tak braper nak haram neh...aku bukan mat rempit yer...debaran malam AAL berentap mengukir senyuman akhirnya diselit oleh msg kembali insan tersayang...hahah jiwang karat tak leyy blah laa aku neh..

p/s quotes dr citer tuh...(dari darjah 1 kiter skolah memikul beg seberat 4 kilo setiap hari..kalau dr darjah satu kiter memikul getah sekerap seberat 4 kilo setiap hari kita mungkin mempunyai wang sebanyak setengah juta...jadi mengapa perlu memikul beg skolah...adakah kiter punya setengah juta selepas habis sekolah?) fikirkan...

Thursday, 13 May 2010

nitee..


huff..if i could sing a song like this hahah...ntah laa masuk neh dah bejuta kali aku dengar lagu neh..knp ehh merawat hati duka kunun citt...hahha lawak la aku neh..tp harini got msg from her arghh terjebak lg..kadang2 aku terfikir aku ker punca sumer neh..yups aku salah kan diri aku YA pasti..sepatut nyer aku menghargai dier sebelum aku nak diri aku dihargai..aper kebencian dier yang aku buatkan mainan yups salah aku lg..rugi nyer aku tanggung sendiri..huhuh padan muker kau zul..tp slamat malam dr die merubah semua aku lebih tenang dan cuba mengawal prasan aku...yang ini aku berjayee yeeaaa...crdt to myself n kene kurang2 kan berharap..to maxis n celcom center tolong laa jng msg benda yg bukan2 tuh..sebab setiap kali hp berbunyi setiap kali tuh jugak jantung aku bagai nak luruh,setiap kali aku berlari 100m mencapai hp,setiap kali tuh jugak aku tinggal kan sumer keje yang aku buat,setiap kali tuh jugak aku terpakse solat zuhur buat kedua kali nyer,dan setiap kali tuh jugak lah aku mengharapkan msg itu datang nya dari die..."slamat malam en zulfadli"...

p/s: sory sebab video neh beso aku dah try kecik tp still beso..song justin bieber baby tp mamat ni cover..lg besh kot layan..

la tahzan


memang buhsan bercuti kat umah neh..asal aku nak gi joging jerk hujan,nak lepak jerk hujan..emm tapi dah rahmat Allah kan tak elok untuk pertikaikan..so dok umah aku tanamkan pokok2 yang memang mama dah lamer beli just nak tunggu aku balik untuk tanamkan sumer skali..ok la sekurang2 aku ader benda nak dibuat..cumer kepuasan nyer aku tetap tak rase..mungkin sebab hati aku tak tenang kot...ntah knp aku rase aku tau kenape soal hati yang payah aku nak luperkan mcm tuh ajer..hufff susah hidup neh..sampai laa waktu magrib semalam lepas aku mandi ternampak pulak buku La Tahzan..Pelik sebelum neh aku taknah nampak buku neh kat atas reha Quran mama..tak terfikir lg aku ambik dan bawak masuk bilik..selesai magrib mula membaca sampai skarang..terase kerdil diri aku bace buku La tahzan(jangan Bersedih) antara tulisan2 terbaik aku rase(dan mama sengaja nak suruh aku bace buku ni mungkin)..banyak yang ceritakan tentang hidop dr yang tersurat hingga tersirat...so nak tau lebih tunggu aku habis bace dulu huhuhu...Till now La Tahzan...semoga aku lebih teguh n bersabar sentiase...

Tuesday, 11 May 2010

Sayang KOwt...


eemm at last aku kat umah bercuti selamer due bulan..hahha banyak yang aku tak dapat nak buat akan aku buat asernyer sepanjang due bulan neh..disamping pegang buku untuk subject sem depan uhuhuh agakk poyo disitu..tp tu sumer tak penting skang aper yang penting bagi aku adalah just cumer hidup seperti manusia normal..hahah dah tak normal aku neh agaknyer?? maner yang bace blog aku mungkin tahu aku cintakan siaper..bukan jiwang tp biaser la kot perasaan yang ader pade sumer org even kucing aku pown make luv kowt kan..tak sanggup lak aku nak citer details tp aper yang berlaku agak menyedihkan lah..salah aku salah dier yg itu jerk yang jd perbualan..runsing tp nak buat mcm maner aku pon tak perfect even sering dipanggil angel hahah...mungkin betul kater org rezeki,jodoh,ajal sumer tangan Allah jd aku berserahlah ngan ketentuan dier..dah tertulis mcm tuh agak nyer..lagi pon prasaan bukan boley beli dengan duit kn..aper yang penting skang aku tanak salah kan saper2,siaper,dimaner,penyebab n aper jerk laa sebab dah dihadiahkan otak utk kiter berfikirkan jd fikirkan lah..."ikutkan hati mati"kater org tue2 muder lg kot aku nak mati banyak benda rasernyer nak dibuat lg..thankz sebab pernah buat aku appy sangat2 yang tak penah aku rase sebelum neh ngan maner2 gurl sebelum ni...malas nak cerita panjang2 nanti korang judge aku jerk yang baik so plz eh jng pikir mcm tuh..sume mungkin akan berahkir tp aku masih sayang masih memerlukan dan mama plz stop askin to much question tekanan aa akuh nak jawab...so semoga berbahgie slamat dan dipanjangkan umur wat aku jugak sumer tuh huhuhuh..abeh kat sini jerk lah rasenyer dan yang lebih2 biar aku,dier dan sushi jerk yang tau..gudbye luv..

Saturday, 8 May 2010



heheh...sejak biler aku dengar lagu neh ntah..tp sepanjang aku drive balik semalam 3 kali aku dengar lagu neh..pelik tp layan jerk laa sambil drive yang penuh dengan total recall dalam kepale otak aku...

Tuesday, 4 May 2010

tersirat dari yang tersurat...

sedar tak sedar jerk aku bakal nak end up this sem..tinggal satu paper jerk lagik..boley jawab ngan bagus? tak jugak kowt aku pon tak pastii tapi biarkan jerk laa..aper2 pown aku dah buat yang terbaek hahah baekk kew?ntah laa malas nak mengeluh ngan keadaan...keadaan yang sentiase membuatkan berfikir dan terus berfikir..bukan tuh ajerk masalah yang tersirat lebih besar dari yang tersurat itu pasti..knp mcm neh knp aku tak boley jadi mcm org lain..ntah laa sebab aku adalah zulfadli hahah..buatper nak jadi nordin mat top or ray osmosen ker holtrop menen ker hahaha...hufff *sigh*mengeluh jugak aku ngan keadaan..kan baek kalau sumer indah mcm yang dirancang dan baik juga yang dirancang menjadi indah..aper yang aku perlu buat aku masih fikirkan even jawapan nyer aku dah bukukan dalam diary hati aku..kemungkinan terjadi tinggi mungkin sebab aku yang hanya berusaha merubah keadaan tidak dengan bantuan org lain..

Sunday, 11 April 2010

surat layangan puaka....

arhhh lamer plak aser tak menulis sometin...aku bz sngat mingu neh ngan test,quiz,tugasan per sumer...n macam2 yang jd dalam hidup neh dalam mase2 aku mula mengenali saper diri aku nah terbukti aku siapa..pemarah,pendendam yang terok adalah aku sendiri..tp tak mcm tuh, disebab kan seseorg aku rase aku jadi seorg yang totally lain bukan berubah kerana sesiapa..tp ntah knp aku pon tak tau..sikap aku yang tak pernah nak mendewasakan diri? itu aku ker? knp agaknya?...sumer adalah mainan bg aku ker?..persoalan yang tak mampu aku menjawab and mungkin hanya ada pada org2 di sekeliling aku..payah nak faham hidop neh payah nak faham org lain dan payah jugak utk org memahami diri kita sendiri mungkin...cumer kepastian perlu aku cari aku rase,ketabahan perlu ader ..knp aku mudah memaafkan seseorg aku tak tau knp mungkin kebencian aku tak pernah melapaui batas...knp aku tulis mcm nih biar aku jerk yang tau n biar aku yang selesai dengan ape care skalipon..biar tindakan tak menghalalkan cara aku akan tetap usaha yang terbaik buat aku dan dirinya sampai akhir nanti...

Monday, 5 April 2010

bersame cik yuna..

eemmm bangun pagi yang sangat indah bile dikejutkan oleh ringtone "mase kecik ku dikampung karai" ellow "tak bangun lagi" suare agak mcm menempik yang vibration nyer tarase sampai ke ginjal aku yang masih tdo even aku dah sedar2 kucing...sebenar nye aku tak tau pon dier ckp aper aku tak ingat sepatah pown uhuhu sory...ngantuk sangat...lepas mencapai tuala yang dah haus,lusuh makan dek daki tuh dengan slow motion aku bangun melangkah dona yg tebaring di lantai..layan dvd agaknyer dak neh smalam lantak kau laa...mencapai brus gigi yang dah tak tentu hale bulunye trus aku letakkan ubat gigi cap darlie lemon white...baru beli smalam skali ngan ubt gigi si dier..dengan perlahan aku menuju ke toilet sambil menggigit batang brus gigi tuh..nak masuk jerk ke toilet ader lak makcik cleaner potong stim tul..aku yang separa bogel neh terpakse la cover tersipu2 malu...emmm..sejuk tuhan ajerk yang tau mandi pagi neh knp ntah maybe sebab semalam hujan kowt...sambil menggosok2 celahan bedah sumer muler la aku memutarkan lagu cinta abadi (lagu yang paling diminati skang heheh) selesai mandi dengan spontan membancuh kopi mencucuh rokok dan terus menyelak2 dan mencari nota utk di study..mlm neh ader test arghhh..ponteng lak claz semater2 nak study nyer pasal..mau tak cuak last test mcm ampeh result..bukan sebab banyak main ehh sebab lecturer tuh solan aper yg dier kasik dier pon tak tau...aku yang menjadi mangsa neh layankan ajerkk laaa....sampai saat nak amik test terlihat si dier berbaju hijau berjaket hitam tidak berkaki ayam dari jauh...secare automatik jiwer aku merobot nih terukir senyuman di muka..dier menuju ke arah aku meninggalkan seorang rakan karib nyer ''nak amik baju ker''spontan aku bertanyer dan memberikan dier kunci tunggangan aku iaitu ferari ijo juga aku dan dier gelarkan ia sebuah peti ais bergerak....selesai menjawab test dier bersame ferari ijo sudah menunggu di bawah..terus aku luperkan persolan betoi ker test yang aku jawab td...arghh dah buat n hantar pown buat pe nak pikir lg..sepanjang menunggang ferari sambil bergelak ketawe lame sudah rasenyer tidak dapat bergelak sebegitu uhuhuh...n aku tau dier memang seorang yang giler tp aku layan kan jugak laa..sampai ke kedai lory merupakan kedai siam yang selalu dipenuhi pemandu2 lory mungkin disebabkan awek2 siam yang jaga tu mungkin...tp tak dinafikan masakannyer nyum2 sedap gak la bg pelahap mcm aku neh...sementare menunggu makanan siap aku menemankan dier di dalam ferari dan perbulan bersambung tanpa aku sedari aku sudah ternampak muke pakguard senyum sket ,angkat tangan sambil melihat muke dier dan bukan nyer muke pakguard hehehe...selamat mlm pakguard..

Sunday, 4 April 2010

bapok berr tuttttt mantap


"jom idin penang" keluar dari mulut aku sepontan sebab agak rungsing menghabiskan hari minggu di mimet arghhhh..asal aku nak mula pegang buku ader jerk benda yang aku nak buat supayer ati aku neh agak tenang sket..bukan tanak mengaji atau buat solat n mungkin aku perlu buat itu lebih dalam masa2 terdekat aku rase..''jom,tapi tunggu aku makan dulu" muke idin slamber jerk sambil tengok movie per ntah kat skrin notebook dier...ooo saper idin luperr pulak kn..idin merangkap jiran aku kat ostel n rakan sekelas laa kiterorg satu intake..cukup laa kowt lebih korang msg aku aku bg no dier tanyer dier saper sendri hahahah....so lepas abes mamat neh makan siap2 then trus gerak sorang lg rakan wak peranakan jawa teluk anson pon join gak...sebelum nak pegi sempat la msg yg tersayang tinggalkan amanat2 aper yang patut n tinggalkan ferari ijo aku kat dier..sebab katernyer nak gi buat facial perempuan kn? syg nyer pasal aku iya kan ajer aper yang dier nak...so pukul 2am terus gerak ke ipoh (ipoh jerk bajet nak ke penang tak lepas hahaha)dalam perjalanan sumer ok laa gebang2 kosong sambil menguap2 ngantuk gak melayan jalan yang gelap dipenuhi tahik kerbau n anjing yang memang suke dok tengah jalan..semak tul anjing2 tuh siap ader yang giler kejar keta idin yang berkelajuan 120km/h dan mengikut pengiraan anas "anjing tuh lari 140km/h tuh" pecah perot aku gelak....sampai ipoh lepak2 dengan anas n sorang budak usm "mengke" gelaran yang abg sham bg hahaha...takyah la aku terangkan mengke tuh aper buruk sngat maksudnyer..abis lepak dalam kol 4.30am tuh gerak trus pusing2 ke kawasan disco area ipoh biaser laa nak usyar2 uhuhuh...tensyen yang tinggal hanyer amoi2 mabok n apek2 yang ditahan pulis disane sini jer...tak berhenti kat situ dah bejalan jauh kut takkan tader bahan nak tengok..then aku ingat satu tempat agak lorong2 maksiat gakk laa area balai pulis lamer ipoh tuh..aper lg joomm!!! sampai memang excited usyar bapok yang kadang2 aku pon konpius dah nak kenal jantina nyer...arrghh halwe mate tengok jerk laa bukan luak pon jantan...boring nyer pasal sebab kiterorg x layan bapok so balik jerk lahh...dalam perjalan balik agak besh bercerita tentang masalah secara general antara aku n idin hati ke hati kowt huhuhu..wak dah tertidur sambil menyampuk skali skale..nampak matlamat aku,idin,wak agak same cume pembawakan jerk yang berbeza..tp aku tak nafikan mungkin diaorg kater aku agak pelik n banyak kelemahan sebab aku memang berbeza..."lantaklah pandai2 laa masing2' menydapkan ati menghabiskan tajuk yang dibincangkan...sampai balik ke sini dalam pukul 5am...wahhh ngantok tahap gaban asenyer..tdo sampai kol 2 baru bagun then kuar makan ngan dier n hantar gi wat facial sebab lesen nyer dah mati "takot pulak nak drive"katenyer...lepas selesai agak terkejut gak la aku tengok muke nyer totally lain berseri2 uhuhuhh...mungkin mata aku jerk laa kowt sebab aku gilakkan dier hahaha.. statement yang takley blah..letih tak bersemangat tp puas aku berada dalam hidup yang berbeza dalam masa yang suntuk....thankz...

Saturday, 3 April 2010

awas tereler panjang

sepanjang perjalan balik ker rumah pukul 2.am semalam aku hanya membaca perkataan awas tereler panjang..dalam hujan aku redahkan juga sebab serabot dengan sedikit masalah antara aku dia dan dier dan perasaan yang berkecamok..arghhh mama call petang semalam bg tau abah aku semput tp"takder aper" kater nyer...aku dah tau "takder aper" yang keluar dari mulut seorang ibu adalah apa2 bg sesuatu perkara..dalam keadaan aku yang serabot aku nekad pulang ke rumah yang mungkin akan membuatkan aku lebih tenang dengan melihat muke kedue org tue aku...seronok baercampur sedih sumer laa aku rasee knp ntah aku neh memang giler..dan sambil aku membace ayat2 pada bontot lory tuh tak henti2 aku memikirkan tentang dier ader jugak la sekali due hampir terbabas melanggar lopak air..mengucap aku seorang diri dan memandu dengan lebih perlahan kalau dier tak suka kan aku tp family aku masih syg kan aku rasenyer..dan sepanjang perjalan mulut aku tak henti2 menyanyikan lagu cinta abadi from blackrose...emm aku nyanikan buat dier mlm tuh masa aku dan rakan kelas berkaroke...indah masa2 tuh...dan aku rase aku taknak meneruskan tulisan ni..ader cerita yang aku patut simpan utk aku dan die jer n tek perlu nak dikongsi...

cinta abadi
Kehadiran cintamu
Menyinari hidupku
Kehangat cintamu
Mengubati sepiku

Kelembutan hatimu
Mengubati lukaku
Kedamaian hatimu
Menyinari hidupku

Belaian manjamu
Penawar resahku
Keluhuran hatimu
Hanya kau kekasihku

Keagungan cintamu
Bersama impianku
Untuk hidup bersama
Sehingga keakhirnya

Makin membara
Api cintaku
Kaulah yang satu
Kaulah cintaku

Tak mungkin lagi
Berubah hati
Cinta yang suci
Cinta abadi

Wednesday, 31 March 2010

megi gowen packet!!!

eemm msg jerk tak balas..and lastly kol 7 lebey kot baru aku dapat msg dr dier..then aku call tak jawab mungkin penat agaknyer dier kuar bejalan ngan seorang rakanya merangkap rakan aku gak la uhuh..after half an hour pastuh aku call lg then dier menjawab..tande tanyer aku kemaner dier tak menjawab call aku terus terhenti kat situ jerk..suare lembut menjawab call memang romantik abeh la sebab jarang aku dengar suara keletihan dier selepas dier take a nap waktu magrib heheh..perempuan uzur mungkin...tuh tak menjadi persoalan bg aku..soalan nyer skang tetiber nada suare nyer berubah selepas aku menjawab pertanyaan dier.."awk dah makan ker belum" mcm biaser ngan selamber aku menjawab dengan muker tahap konfiden membuak2"dah mam megie td" nah amik kau skali lg mcm kene hentak kepale aku ngan batu kene sound tepet sebab tak makan nasik tapi makan megie..aduhh knp lak neh mcm biaser la kepale otak aku yang kuat memikir mula berfikir yang bukan2..aku pon tak tau knp selamer neh aku tak rase pown dier tau aku makan ker idak ker..sumer mcm tak kene pade mase tuh..knp sebelum2 neh aku tak makan sebab dier mcm tak penting pown...memang agak miskin la skang selepas aku habiskan duit merepair kete aku jd makan n mcm2 lg laa aku terpakse catu..bukan tak boleh mintak dengan org tue tp segan rasenyer nak memintak selalu..utk org yang aku syg n dier aku tak kesah kalau aku tak buat sometin utk diri aku dulu..mendulukan org2 neh aku rase satu kepuasan yang mungkin skali lg yer MUNGKIN akan membalas(utk mama n abah aku) dibalas(mungkin dier) satu hari nanti...bukan maksud aku untuk meminta dibalas yer...lumrah manusia kita membuat sesuatu utk hasil cumer bergantung pada keikhlasan hati...aku ikhlas utk dier dan tak pernah aku sesali aper yang aku buat even kadang aku pulak yang sakit hati...bukan org nyer yang berbahse lembut aku neh dan bukan juga lelaki pencinta wanita mcm dafi..aku hanya aku menjadi diri sendiri n kadang2 tercari2 aper yang aku perlu buat utk dapat cinta sejati konon nyer...buat masa neh aku tetap kan hati aku utk dier dan tak mungkin ader due..biar burok biar jelik dr pandangan mata dan kata2 org lain namun dier tetap cantik di hati aku...mengilai dier semakin lamer membuat aku kenal diri aku dan dimaner aku sebenarnyer..ini bukan cerita monyet dengan cintanya aku rase ini,aku yang berperangai monyet sebelum neh berubah kerane die...

Sunday, 28 March 2010

kancil burok rims 14'


jarang rasenyer aku nak share sometin yang jadi kat aku secara terang terangan,sebab kalau yang mane slalu bace blog aku memang akan perasan la kowt. tulisan2 yang penuh ngan maksud tersirat sebab aku tanak la point aper2
kat sesaper kn..tak baek itu..tha storybegin mcm neh seminggu dah aku antar kete kancil hijau katak pisang aku ke sebuah bengkel di sg.siput milik rakan pada rakan..patut repair pown kancil aku tuh sebab pantang langgor bonggol nak runtuh aper bagai n last aku drive tayar siap berapi-api lg..hhehe time coner
memang mcm keta drift dah uhuhu. so utk nak amik keta aku tuh aku memerlukan lg seorang driver laa kan..so aku plan nak la ajak si die neh balik ikut aku n dalam ati boley la dier meet parents aku kan..thats tha point laa cume konon nyer amik keta tuh jd alasan jerk laa..lelaki kan penuh dengan alasan uhuhu..sampai hari jumaat setelah jenuh memujuk dengan bejuta care dier setuju yahoooo!!! jeritan seorang jantan miang hhehehe...tp pesan dier aku kene bawak someone eemm rakan yang dikenali rapat dan nafsu serakah makan yang kuat uhuhuh...pagi sabtu start la journey aku n berita yang agak perit aku nak bg tau dier dr awal2 lg ialah mamat sorang neh tanak ikut sebab malas n menjelikkan kowt tengok kiteorg bergula...tp aku wat cool diamkan jerk sampai laa aku nak amik dier pagi tuh perhh memang cun abes laa dengan baju barunyer sebab semata2 nak gi umah akusanggup dier beli baju baru..pengorbanan yang aku rase hanyer ader pd dier..masuk jerk lak keta bau jng kenang laa wangi gilew nyaris nak pengsan aku..tp tetap cooll wat takk tau,blagak uhuhuh...masuk jerk perkare petame dier tanyer dona maner? bederau darah aku nak jawab,soalan neh kalah paper final aku nyer tahap kesukaran dier..pastu aper lg ngan lembut gigi2 aku yang berterabur neh jawab jugak laa..aduhhh mati mati abg..sepanjang perjalanan din beramboi wat lawakmcm haram J pon aku tak gelak dah..kecut abeh sumer aku rase aku hanyer sebesar lipas yang drive kete BLM menungu mase untuk dipenyek dengan tapak kaki dier..tp sumer nyer berakhir lepas bejumper mama n abah aku kat hospitall..aku tak kesah kalau dier tarik muker depan mama aku sebab aku tau mama pulak akan pijak aku sebab buat anak dare org mcm tuh.sumer ok berjalan lancar tengok plak anak sedare aku yang tetiber buat baek ngan dier geram jerkk aku..kalau boley acu nak jd adam boley gak aku kene dukung huhuhuh...hahaha bodo laa aku neh..dalam pade tuh berjayer la anak sedare aku pau die pringles..bebuluu jerk akuhh...dan melihat die bermain ngan anak sedare aku hati aku wahh tak sangker nyer die aderciri2 jd ibu mithali ternganga jap aku tp cover laa kang dier syok lebey lak kalau aku bg tau kn...lepas sumer setel aku dier mama n abah balik ke umah lepak2 makan2 n borak2 la sket sambil menunjukkan kat dier pic cumil2 aku sedari zaman silam sampaizaman skolah menengah huhuh...tp koleksi album bersame awek2 aku tak kasik laa,cuak gak kowt ader yang terselit satu dueuhuhuh...setel sumer n berita dr bengkel keta aku dah nak siap so aku n dier gerak ke bengkel..dier nampak appy siap dapat adiah dr mama aku lak tuh..mama kat org takk kasik adiah pown ehh..jelesss...sumer ok sampai bengkel kete ader masalah sket dan dr tunggu kat situ aku, dier dan BLM ke jusco ipoh...here i come,memang aku tau dier nak shoping cume dier takder transport n mungkin aku jerk yang sanggup ikut dier shopin..sebab aku memang dah training merentas desa,iron man sume sebelum gi shopin ngan dier..haha paham2 laa kan dr ateh bawak ke bawah dr kanan bawak ke kiri,bak kate pak an "melekit teloq" dok bejalan..tp aku suke sebab dier boley beli baju kecik sampai beso luar sampai dalam,ateh sampai bawah n sehelai buat aku aku ngan hanyer beberape ratus ringgit je..bg aku dier seorang yang bijak bebelanja laa cume kene tahan bejalan beratus KM n berlari jika perlu uhuhuh...abes shoping terus balik ke bengkel n hanye makan dalam kete sebab dier nak balik awal..aku kene hormat benda tuh..sampai ke bengkel memang palat sebab kete still tak siap seperti yang dijanjikan memang berbulu aku,sebabkan ramai mamat bagak2 jerk kalau tak lamer sound dah,lg pown aku ngan dier tanak la aper2 jd.. tekanan lg buat aku mama call n suh aku n dier jangan balik n just tdo kat umah aku sebab dah lewat mlm..aku la lelaki paling serba salah dalam mesia neh mlm tuh..n petame kali aku tengok dier nangis sebab aku..sebelum neh ader gak aku wat dier nangis tp aku tak nampak hahah padan muker dier..skali lg bederau darah n tak sempat tekanan darah aku neh menurun kete pown siap..kelam kabut aku isi minyak n balik..sepanjang drive aku di depan die di belakang tuhan aje yang tau aper aku pikirkan,tak dapat aku nak citerkan kat sini..sampai umah terus mama sambut aku ngan die n mama mcm terpinga2 sebab aku nak balik jugak mlm tuh.abah lak mcm biaser sambil layan tv "elok2 la balik tuh dah malam neh''agak kasar bunyik aku tau dier tak setuju sebab aku bawak anak dare org malam2 kan...tp parents aku paham sebab mak ayah dier tak bagi dier tido umah lelaki even baik skali pon..aku mengotakan janji aku mlm tuh dengan harpan takder hati yang terluka..perhh mcm drama lak citer aku neh uhuhu...sepanjang perjalanan nampak muke dier letih sngat knp laa aku wat dier mcm tuh..teringat kater2 arwah opah"setan kauu neh" tp tuh mase aku pecahkan pasu bunga hahah aper kene mengena dalam citer neh ntah..12.30 am alhamdulilah slamat aku bawak dier balik ke mimet n berjalan kaki berdua dr gate sampai die hilang dari pandangan mate aku yang dok usyarr baekk lenggang lenggok die bejalan ke bilik die...fuhhh letih dan aku tak pernah sangke slamer neh aku buat sumer neh...aku tau dier mungkin membenci dalam diam dengan sikap aku tp trime kasih untuk kehadiran dier dlam hidop aku..ketentuan Allah yang aku tak penah sesali biar aper pon yang terjadi..TRIME KASIH buat die yang masih memberi aku hadiah walaupun aku banyak gile buat salah dengan die..dosa aku mungkin Allah ampunkan tp dosa aku dengan die hanye die yang tahu..luv u zuraihan azizan....

Thursday, 25 March 2010

sushi tak selalu sedap..

kali nih lebih menyedarkan diri tentang keburukan diri sendiri..aku yang selalu membuat kesilapan dalam kehidupan seharian hahaha..kate manusia tak pernah lari dari kesilapan kn, tp aku sentiase wat kesilapan bodoh dalam diri aku sehari2.bukan jerk berlari kekadang mengejar kowt aper ker palatnyer aku neh..makan mase rase nak membetulkan keadaan cume buat mase neh lebey baek aku bergule n tinggalkan yang lain2 buat seketika kowt..yang penting aku appy n ready utk exam..kepale otak nak appy jerk kan cume my big problem sedari kecik yang aku tak paham kenape aku dilahirkan terlampau kuat memikir??sekecik2 benda sampai la sebesor nyer..kene jumper pakar sakit otak kowt aku neh..penah gak pikir,sedap kowt kalau isap dadah boley pikir yang besh2 jerk..but im not that stupid laa kan...lain org lain care..sebab aku tak penah salahkan org yang isap dadah tuh mungkin gak diaorg mcm aku n sampai satu tahap they do it,same gak la mcm mat rempit kowt.when deal dengan hidop n mati baru kiter akan pikir kan pasal diri kite sendiri aku rase...jom share sometin agak2 yups persolan yang baik aku rase buat diri aku..boley tak untuk seketika stop memikir tentang org lain dan hanya percaye kat diri kite sendiri jerk? sape yang bace blog aku neh pernah tak agaknye korang rase aperyang aku rase?...hati aku kuntum sngat keww? hahaha bodoh..susah hidop neh saper ckp senang? kalau senang takder la words survivor tuh agaknyer laa..try la jd pengemis sebab aku penah jadi dulu uhuhuh susah meminta tanpa sebarang balasan sedih kowt..so saper yang ckp pengimis tuh tau nak mintak jerk korang pikirkan lah..kalau la hidup semudah meminta dibalas pemberian!!! haha neh tulisan paling tensyen aku penah buat neh n aku dalam keadaan tak tau aper yang aku pikirkan sekarang sume mcm dah campur adok jerk...yang sentiase membace blog neh mungkin akan paham la kowt...nasihat aku wahhh 1st time kasik nasehat neh sementare ade jage,selagi suke,suke,sementara sayang sayangkan and kalau takde jangan sekali dikenang atau membenci ok..peace!!!

Wednesday, 3 March 2010

i pHoNe heAdphOne......

emmm setiap kali aku nak tulis kat sini mesti ader sometin yang jd kat diri aku..tak penah aku sangke by umo aku sebanyak neh skang tetap ader someting yang kurang..pernah tak agak nyer terfikir yang kekurangan tuh bukan datang dari diri kiter sendiri?? tuh yang menjadi persoalan..dan sepontan aku rase aku dapat menjawab yes aku perlukan family aku,aku perlukan kawan2 n aku perlukan someone(semestinya dr golongan hawa)..saper cakap bukan mase? bukan ke sumer org rase..mungkin yang takder perasan jerk kowt yang tak rase..cumer pelik tak pernah mendapat peluang yang baek setelah aper yang aku lakukan..mungkin belum cukup who knows aite? cumer aku takpernah pikir untuk mensia-sia kan sesaper pown tp aku pulak yang teperangkap dalam game nih..hahah mungkin aku ske pikir yang bukan2 tp reality hidop mcm roda tuh ader betul nyer...cumer kalini roda bukan untuk aku goin up n down tp putaran lengkap yang sama berulang kali..huffff *sigh..payah sebenarnyer sebab aku jerk kowt yang hanya menjaga semua benda dan benda yang tak sepatutnya i did put my hands on it too...yups sekali lagi statement yang membetulkan diri aku sendiri..hahah in reality mungkin aku belum cukup sempurna..memang palat hidop neh kalau setiap masa aku kene deal dengan masalah tp masalah ni mengajar aku utk hidup..mula la dr saat ni 3.24am.4mac10 tfd01 mimet dengan lagu2 dr album disagree as a halwe telinge,aku kene lebih tabah buangkan all those masalah kebodohan aku sendiri kepalatan dan sumer lah...i've made those choise hahah by tha way lambat laun mesti aku pertikan kan balik pilihan ni hahahah..go to hell kalau nak ckp aku tak berpendirian kn..sebab aku rase pendirian kene ubah mengikut keadaan waktu dan org2 kat sekeliling aku..cume aper yang kurang kepercayaan aku pada someone mula aku pikirkan balik..yang tdo sebantal yang menjadi kawan tadika, aku mintak maaf aku dijadikan begini disebab kan keadaan..mungkin lepas ni aku bukan aku yang dulu "manusia berubah kn'"....hahah suke ayat tuh..mungkin aku jerk kowt yang tak pernah berubah dan aku tak dapat la nak menerima perubahan org lain...dan berubah!!! aku bakal tinggalkan segala aper yang aku ada aper yang aku banggakan aper yang membuat aku berjalan mendabik dada aku tinggalkan buat kebaikan diri aku family dan sumer yang aku sangat syg, n utk bakal2 musuh hahaha aku tak pernah bermusuh ngan sesaper kowt hehehe...aku nak mintak maaf kat sume yang maner rase met,mat,ammad,jun,emmet,zul,dolly n aper2 namer la yg kenalkan korang ngan aku,aku mintak maaf sebab jauh,tak memandang,tak menegur,tak mengaku salah, dan mcm2 laa ok..bg mama n abah aku,luv u so much,luv kakak2 aku,luv anak2 sedare n luv u zue n all my fwens...aku maaf kan sebarang kesalahan pada diriaku mlm ni...(offline blog)

tulisann lame

emm sibuk ngan new sem in mimet but so far so gud laa..n aku dah dapat agrement loan yang buatkan mater aku terbeliak gak la nengokkan jumlah nyer yang dekat 100k tuh..mati idop balik belum tentu ley bayor heheh...so usaha kene lebeh la pas neh.18 crd hour lagik this sem n my day getin hader n harder arghhh.just now baru borak2 ngan bety lamer gak la borak dari dalam sampai luar,dari ateh sampai bawah uhuhuhh..soryy wehb sebab luper nak wish birthday kau,bukan aku luper tapi tak ingat..dah abis call aper yang diceritakan buatkan aku trus jerk onkan notebook neh n start writin sometin..Lebih tepat tajuknyer Masalah hehehe..tuh laa dalam hidup neh memang tak boleh lari dari masalahkan,mungkin tuh sebab ader yang sanggup bunuh diri tuh..tapi aku tak la sampai mcm tuh tolong bunuh org yang nak bunuh diri ok gakk heheh.. love story sucks kot bagi akuh macam2 sangat yang jadik kadang2 terbawak-bawak sangat lam idop seharian akuh cumer kalau aku mula berlari ke saner sini jerk kot baru ok..masalh skang aku tak tau persepsi gurl pada lelaki yang suke cakap lelaki nih penipu,pada aku gurl neh lagi suker menipu dari lelaki hahaha ntah kenape la gaknyer cume aku malas nak listkan ajer..mungkin bukan sumer kowt tapi aku rase 50% laaa hehehe..sebenar nye pade aku someone tuh menipu mungkin sebab taknak sakit kan ati org lain(nih tipu sunat namer nyer)tapi yang memang suke menipu untuk menyakitkan ati org lain tuh memang problemm laaa(nih baek gi mati)..bukan aku kesah kalau org tuh wat aper pon cumer persoalanya kenape?..hahah macam marahjerk aku tulis mcm neh kan..tak kowt sebab aku slalu cooll jerk..lebih tepat tak puas hati huhuhu..masalah umur?aku tak rase takut pon kalau aku dah tue sebab aku sedar perjalan idop aku jauh lagi maa..bukan senang utk senang bg aku yang ader masalah jiwe yang tak pernah puas n tak boleh tengok aper orang ader aku pon nak aderkan jugak..mcm sha bg tau "bapak kau kahye mak kau kahyer"bukan mcm tuh laa..kalau mak bapak aku kahyer mungkin aku tak jd org pon mungkin gak aku malas nak blajo n mengabehkan mase aku menghabehkan duit mak bapak aku hehehe mestii besh kalau idop mcm neh kan...tp sayang nyer bapak n mak aku pesare yang hanya menjage cucu di rumah..bukan sumer org nak mengaku diri die susah tp aku akui aku susah yang senang hanya biler mak bapak aku kumpul duit hanya utk anak2 die blajo jerk n bukan bermewah2..malu ker kalau aku pakai barang bundel tak kot sebab aku buat mase nih memang layak beli kat bundel jer..malu ker aku kalau aku nih tak style? tak kot buat aper style kalau kepale otak kosong..malu ker aku kalau tak gi clubing?tak kot sebab disco pon aku taknah masuk hehehehe..hhahahah takde kot aper2 yang aku nak malukan kalau aku tak berduit...sebab aku memang tak berduit n disebabkan umor yang agak banyak neh baru aku mula untuk malu nak mintak duit ngan mak bapak aku...emm payahmemang payah hidup neh tp aku selesa jerk ngan hidup aku n try to handel aper gak yang jd..(offline blog)

Wednesday, 6 January 2010

Muka Buku Bersama Rakan

masih belum terlambat kowt"selamat tahun baru" walaupun ader yang cakap itu bukan cara org Islam tp bagi aku itu salah satu set point utk aku tentukan hala tuju hidup aku...emm banyak kowt yang aku buat dalam cuti dua bulan neh bende berpaedah n yang tak berpaedah memang banyak uhuhuh..so enjoy cuti sepenuhnye hang out dengan kawan2,vespa activity sumer enjoy..esok start a new sem in mimet ntah la yang lepas banyak menunjukkan aper yang aku kena betul kan untuk kali ini..mungkin sebelum ni aku banyak menyalahkan org lain so kali nih harap2 tak lg..ntah kenapa cuti kali ni aku banyak sangt pikir pasal diri aku siap wat age math lg kowt..lamer sangat study biler masa nak keja,bila nak merasa mcm org lain rase...tp makin lame aku study makain mcm taknak berhenti pulak heheh..salah satu sebab la kowt dari zaman sekolah dulu lg teringin nak gi study oversea tp tak dapat hahah padan muke aku,time skola dok main2..aper2 pown aku bersyukur la dapat gak masuk ipt hehehe...dalam cuti neh gak spend about 26hour kat muka buku hahah banyak benda la aper yang paling best aku menggelakkan post org lain happyy yahoo..Politics view n blog org2 tertentu aku layan jugak knp ntah.Sampai kadang2 aku tak tau saper yang betul cume aku just tetapkan pendirian jerk sebab aper yang aku nilai org sekarang neh hanya lebih pandang sudut negatif dari positif ntahlahhh...tak beraper hari lg aku akan mencecah umur 24 tahun it's not just a number ok..bg aku setiap peningkatan umur tuh setiap penambahan tangungjawab,usaha n mcm2 lg laa,tp jiwe tetap muda n still rockin huhuhu takkan aku nak layan MDaud kilau lak kan??..banyak lg cerita tp aku just keep it 4 myself jerkk laa...bukan aku taknak selalu tulis kat sini tp aku sebok membaca tulisan org lain..to all aku ucapkan semoga 2010 menjadi tahun yang lebih bermakna n semangat lebih sikit heheh..to my family luv so much kawan2 yang selalu ade n takde inagt dan lupe kat aku wish u all luck in wat ever that u r doin k....Salams..