Sunday, 28 March 2010

kancil burok rims 14'


jarang rasenyer aku nak share sometin yang jadi kat aku secara terang terangan,sebab kalau yang mane slalu bace blog aku memang akan perasan la kowt. tulisan2 yang penuh ngan maksud tersirat sebab aku tanak la point aper2
kat sesaper kn..tak baek itu..tha storybegin mcm neh seminggu dah aku antar kete kancil hijau katak pisang aku ke sebuah bengkel di sg.siput milik rakan pada rakan..patut repair pown kancil aku tuh sebab pantang langgor bonggol nak runtuh aper bagai n last aku drive tayar siap berapi-api lg..hhehe time coner
memang mcm keta drift dah uhuhu. so utk nak amik keta aku tuh aku memerlukan lg seorang driver laa kan..so aku plan nak la ajak si die neh balik ikut aku n dalam ati boley la dier meet parents aku kan..thats tha point laa cume konon nyer amik keta tuh jd alasan jerk laa..lelaki kan penuh dengan alasan uhuhu..sampai hari jumaat setelah jenuh memujuk dengan bejuta care dier setuju yahoooo!!! jeritan seorang jantan miang hhehehe...tp pesan dier aku kene bawak someone eemm rakan yang dikenali rapat dan nafsu serakah makan yang kuat uhuhuh...pagi sabtu start la journey aku n berita yang agak perit aku nak bg tau dier dr awal2 lg ialah mamat sorang neh tanak ikut sebab malas n menjelikkan kowt tengok kiteorg bergula...tp aku wat cool diamkan jerk sampai laa aku nak amik dier pagi tuh perhh memang cun abes laa dengan baju barunyer sebab semata2 nak gi umah akusanggup dier beli baju baru..pengorbanan yang aku rase hanyer ader pd dier..masuk jerk lak keta bau jng kenang laa wangi gilew nyaris nak pengsan aku..tp tetap cooll wat takk tau,blagak uhuhuh...masuk jerk perkare petame dier tanyer dona maner? bederau darah aku nak jawab,soalan neh kalah paper final aku nyer tahap kesukaran dier..pastu aper lg ngan lembut gigi2 aku yang berterabur neh jawab jugak laa..aduhhh mati mati abg..sepanjang perjalanan din beramboi wat lawakmcm haram J pon aku tak gelak dah..kecut abeh sumer aku rase aku hanyer sebesar lipas yang drive kete BLM menungu mase untuk dipenyek dengan tapak kaki dier..tp sumer nyer berakhir lepas bejumper mama n abah aku kat hospitall..aku tak kesah kalau dier tarik muker depan mama aku sebab aku tau mama pulak akan pijak aku sebab buat anak dare org mcm tuh.sumer ok berjalan lancar tengok plak anak sedare aku yang tetiber buat baek ngan dier geram jerkk aku..kalau boley acu nak jd adam boley gak aku kene dukung huhuhuh...hahaha bodo laa aku neh..dalam pade tuh berjayer la anak sedare aku pau die pringles..bebuluu jerk akuhh...dan melihat die bermain ngan anak sedare aku hati aku wahh tak sangker nyer die aderciri2 jd ibu mithali ternganga jap aku tp cover laa kang dier syok lebey lak kalau aku bg tau kn...lepas sumer setel aku dier mama n abah balik ke umah lepak2 makan2 n borak2 la sket sambil menunjukkan kat dier pic cumil2 aku sedari zaman silam sampaizaman skolah menengah huhuh...tp koleksi album bersame awek2 aku tak kasik laa,cuak gak kowt ader yang terselit satu dueuhuhuh...setel sumer n berita dr bengkel keta aku dah nak siap so aku n dier gerak ke bengkel..dier nampak appy siap dapat adiah dr mama aku lak tuh..mama kat org takk kasik adiah pown ehh..jelesss...sumer ok sampai bengkel kete ader masalah sket dan dr tunggu kat situ aku, dier dan BLM ke jusco ipoh...here i come,memang aku tau dier nak shoping cume dier takder transport n mungkin aku jerk yang sanggup ikut dier shopin..sebab aku memang dah training merentas desa,iron man sume sebelum gi shopin ngan dier..haha paham2 laa kan dr ateh bawak ke bawah dr kanan bawak ke kiri,bak kate pak an "melekit teloq" dok bejalan..tp aku suke sebab dier boley beli baju kecik sampai beso luar sampai dalam,ateh sampai bawah n sehelai buat aku aku ngan hanyer beberape ratus ringgit je..bg aku dier seorang yang bijak bebelanja laa cume kene tahan bejalan beratus KM n berlari jika perlu uhuhuh...abes shoping terus balik ke bengkel n hanye makan dalam kete sebab dier nak balik awal..aku kene hormat benda tuh..sampai ke bengkel memang palat sebab kete still tak siap seperti yang dijanjikan memang berbulu aku,sebabkan ramai mamat bagak2 jerk kalau tak lamer sound dah,lg pown aku ngan dier tanak la aper2 jd.. tekanan lg buat aku mama call n suh aku n dier jangan balik n just tdo kat umah aku sebab dah lewat mlm..aku la lelaki paling serba salah dalam mesia neh mlm tuh..n petame kali aku tengok dier nangis sebab aku..sebelum neh ader gak aku wat dier nangis tp aku tak nampak hahah padan muker dier..skali lg bederau darah n tak sempat tekanan darah aku neh menurun kete pown siap..kelam kabut aku isi minyak n balik..sepanjang drive aku di depan die di belakang tuhan aje yang tau aper aku pikirkan,tak dapat aku nak citerkan kat sini..sampai umah terus mama sambut aku ngan die n mama mcm terpinga2 sebab aku nak balik jugak mlm tuh.abah lak mcm biaser sambil layan tv "elok2 la balik tuh dah malam neh''agak kasar bunyik aku tau dier tak setuju sebab aku bawak anak dare org malam2 kan...tp parents aku paham sebab mak ayah dier tak bagi dier tido umah lelaki even baik skali pon..aku mengotakan janji aku mlm tuh dengan harpan takder hati yang terluka..perhh mcm drama lak citer aku neh uhuhu...sepanjang perjalanan nampak muke dier letih sngat knp laa aku wat dier mcm tuh..teringat kater2 arwah opah"setan kauu neh" tp tuh mase aku pecahkan pasu bunga hahah aper kene mengena dalam citer neh ntah..12.30 am alhamdulilah slamat aku bawak dier balik ke mimet n berjalan kaki berdua dr gate sampai die hilang dari pandangan mate aku yang dok usyarr baekk lenggang lenggok die bejalan ke bilik die...fuhhh letih dan aku tak pernah sangke slamer neh aku buat sumer neh...aku tau dier mungkin membenci dalam diam dengan sikap aku tp trime kasih untuk kehadiran dier dlam hidop aku..ketentuan Allah yang aku tak penah sesali biar aper pon yang terjadi..TRIME KASIH buat die yang masih memberi aku hadiah walaupun aku banyak gile buat salah dengan die..dosa aku mungkin Allah ampunkan tp dosa aku dengan die hanye die yang tahu..luv u zuraihan azizan....

4 comments:

  1. hehehe...satu perbuatan yang mengader2..

    ReplyDelete
  2. hahaha...lebiu zue...aisehh...moga jodoh korg bpanjangan la yek...happy ending tp kna sabar..dugaan ade di mane2.."jgn bilang tidak bila kita belom mencoba...tiada siapa yg tahu akn sama hatiku dan juga hati mu...lalala" hahaha...

    ReplyDelete
  3. tiada siapa tahu akan sama hatiku dan juga hatimu...same2 kiter doakan yang terbaik...

    ReplyDelete